Featured Post

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για τη δημιουργία πανομογενειακού δικτύου των Ελλήνων ομογενών ιατρών από όλον τον κόσμο, ο Γενικός Γραμματέας, Ομότ. Καθ. Ιω. Χρυσουλάκης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος Κω (ΔΙΙΚ) και συγκεκριμένα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, καθ. Στέφανο Γερουλάνο, τον Γραμματέα, καθ. Νικόλαο Παπαντωνίου, και τον Ταμία, κ. Φίλιππο Καλούδη. Στη συζήτηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Κέντρου UNESCOγια τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως ο Ιπποκράτης, ως ιστορικό πρόσωπο παγκόσμιας εμβέλειας και πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης και η Ιπποκρατική Ηθική και Δεοντολογία πρέπει να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο…

Οι Βορειοηπειρώτες μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης

Στην αυγή της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα μια αποτίμηση της παρούσης κατάστασης και της μελλοντικής εξέλιξης και προοπτικής του «βορειοηπειρωτικου» θα προκαλέσει τρόμο στον επίδοξο αναλυτή.Τάχιστη πληθυσμιακή συρρίκνωση έως ερημοποίηση των περισσότερων εστιών του ιστόρικου μας χώρου,αποτέλεσμα των δυσμενών προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Υπογεννητικοτητα και αστυφιλία σε συνδυασμό με την εξαιρετικά αναβαθμισμένη εχθρική στάση και συμπεριφορά του αλβανικού κράτους και παρακράτους θα οδηγήσουν στα επόμενα πολύ κοντινά χρόνια με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μια χαμένη πατρίδα.
Όσον αφορά την συνάρτηση με το εθνικό κέντρο τα μηνύματα που ήδη έχουν σταλθεί θα προκαλέσουν κάτι παραπάνω από τρόμο.
Ένα μείγμα επιλογής «κλεισίματος» αυτού του μετώπου στα πλαίσια της ιδέας των μηδενικών προβλημάτων με τους υπόλοιπους γείτονες και αφοσίωσης στην αντιμετώπιση της δραματικά αυξημένης τουρκικής επιθετικότητας, της εκ των πραγμάτων παροιμιώδους ανικανότητας και απροθυμίας της πολιτικής ελίτ να ασχοληθεί πραγματικά με αυτό το θέμα έχοντας σίγουρα και στο πίσω μέρος του μυαλού της τους χιλιάδες μελλοντικούς ψηφοφόρους αλβανικής καταγωγής που κανείς δεν θα θέλει να τους «κάνει δώρο» στον εκάστοτε αντίπαλο.
Τοποθετοντας στην εξίσωση το μεταναστευτικό και το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι προβλήματα σαν και το δικό μας εκ των πραγμάτων πρέπει να κλείσουν όπως-όπως προς χαριν της «μεγάλης εικόνας».
Έχουμε περάσει χωρίς να το αντιληφθούμε ίσως στην εποχή που η πατρίδα θα δώσει έναν τεράστιο αγώνα για την ύπαρξη της όπως την ξέρουμε και όση είναι σήμερα, με την εκτίμηση του γράφοντος πως δεν θα τα καταφέρει!Η γεωγραφική της θέση που την τοποθετεί στο μάτι του κύκλωνα των μεγάλων μετακινήσεων πληθυσμών που πάντα γίνονταν και σήμερα είναι δραματικά αυξημένες, η μεγάλη υπογεννητικότητα, η «θερμή» γειτονιά με τους αναθεωρητικους γείτονες προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον όπου σίγουρα δεν θα υπάρχει «κεφάλαιο» να ξοδευτεί για «εξωτερικές» υποθέσεις, όταν θα υπάρχει ένας «εσωτερικός αγώνας» επιβίωσης.
Με δεδομένα λοιπόν τα προβλήματα και την αδιάφορη, στην καλύτερη περίπτωση, στάση της πολιτικής ηγεσίας του εθνικού κέντρου το μέλλον προβλέπεται εξαιρετικά ζοφερό και ίσως πια έχει εκλείψει και η δυνατότητα για μεγάλα πράγματα και πρέπει να αφοσιωθούμε στην επίτευξη μικρών και στοχευμένων παρεμβάσεων που θα λύσουν κάποια απ τα προβλήματα που ακόμη λύνονται.
Ο Δερβιτσώτης
 Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
 
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!