Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Μετά το κλείσιμο των σχολείων ο Ράμα συναντά τους Θρησκευτικούς Ηγέτες !Μετά τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αλβανία η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Έτσι τα σχολείο έκλεισαν για αρχή για δύο εβδομάδες, οι πολυπληθής συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν κ.α
Αυτό φυσικά σημαίνει πως ο, τι συνδέεται με τις εκδηλώσεις που αφορούν την 25η Μαρτίου αυτόματα ακυρώνεται  και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, πάντα αναφερόμενοι στην Κορυτσά.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός της χώρας κ Ράμα πραγματοποίησε συνάντησε με τους θρησκευτικούς ηγέτες τις χώρας από τους οποίους ζήτησε, πάντα με την απαραίτητη ψυχραιμία, να ευαισθητοποιήσουν τους πιστούς για  τα μέτρα που πρέπει να λάβουν. «Δεν γίνεται λόγος να κλείσουμε τζαμιά και εκκλησίες…» - ανέφερε, «θα πρέπει όμως να κατανοούμε το κίνδυνο». Επίσης είπε πως αν είναι δυνατόν να αποφευχθούν οι θρησκευτικές τελετές και φυσικά όψεις των θρησκευτικών υποχρεώσεων όπως το φίλημα των χεριών του ιερέα και οι χειραψίες που στην κατάσταση  αυτή είναι περιττές κ.α.  
Οι θρησκευτικοί ηγέτες έδειξαν κατανόηση και είπαν πως θα κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν ώστε να περιορισθεί η μετάδοση αυτής της ασθένεια που ταλαιπωρεί τον κόσμο. 
Μια φτωχή χώρα σαν την Αλβανία θα έχει σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες στην χώρα να κατανοήσουμε πως αυτή την στιγμή είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των αρμόδιων οργάνων και επιστημόνων.
Πελασγός Κορυτσάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: