Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

...με λιβανίζεις με το λιβάνι του διαβόλου...

Image result for παναγία


Επί Τουρκοκρατίας ήταν ένας Τούρκος χασάπης, που είχε μια σανίδα στην οποία έκοβε το κρέας για τους πελάτες του. Μια μέρα ένας Χριστιανός πελάτης, είδε πως η σανίδα εκείνη, ήταν το πίσω μέρος μιας εικόνας της Παναγίας! 

Είπε τότε στον χασάπη:
- Εάν σου φέρω έναν ωραίο κορμό να κόβεις το κρέας, θα μου δώσεις την σανίδα αυτή;
Ο Τούρκος συμφώνησε με την πρόταση του Έλληνα και σε λίγες μέρες πήρε ο Τούρκος τον τάκο και ο Χριστιανός την σανίδα, στην οποία ήταν ωραιότατα αγιογραφημένη, μία εικόνα της Παναγίας. Ο Χριστιανός πήρε την εικόνα, την καθάρισε και την έβαλε στο σαλόνι του.

Μια μέρα κάλεσε μερικούς φίλους στο σπίτι του. Οι φίλοι του, όπως και αυτός ήταν καπνιστές και κάπνιζαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.
Σε μία στιγμή κάποιος φίλος του σήκωσε το κεφάλι του πάνω και λέει:
- Τί αριστούργημα είναι αυτό! Που την βρήκε αυτή την ωραιότατη εικόνα της Παναγίας!
Και άρχισε να διηγείται εκείνος πως και που την απόκτησε.
- Σώπα, είπε ο φίλος του. Μεγάλη ευλογία!
Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ομιλεί η εικόνα και λέει:
- Εάν με έφερες εδώ, για να με λιβανίζεις με το λιβάνι του διαβόλου, προτιμώ να με πας στο κρεοπωλείο του Τούρκου!
Ο ίδιος και οι φίλοι του συγκλονίστηκαν από το θαύμα αυτό της Παναγίας και έκοψαν ''μαχαίρι'' το κάπνισμα...

-Δημήτριος Παναγόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!