Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αλβανία: Στρατός με 8.500 στρατιώτες






Σχέδιο νόμου κατέθεσε η υπουργός  Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli,  για την αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

Σεπτέμβριος 12, 2015.

Τίρανα.

Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης θα ενταχθεί σε μια διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού.

Το υπουργείο Άμυνας, έχει υποβάλει στη Βουλή σχέδιο νόμου με την ονομασία «Περί έγκρισης μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2016-2015», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η μείωση του αριθμού των στρατιωτών και η διατήρηση μόνον 8.500 στρατιωτών.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική θα χωριστεί σε τέσσερις νέες κατηγορίες.  Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάρτιση των αξιωματικών και στο  εξωτερικό, έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν  τα πρότυπα που απαιτεί το ΝΑΤΟ.

Το προσωπικό των 8.500 θα απαρτίζεται από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες ξηράς/θάλασσας καθώς και πολιτικό προσωπικό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με το νομοσχέδιο ο αμυντικός προϋπολογισμός στην Αλβανία θα διατηρηθεί στο 1% του ΑΕΠ κατά τα επόμενα  τρία χρόνια, ενώ προβλέπεται μετά το 2015 να φθάσει το 2%, όπως είναι απαιτητό από το ΝΑΤΟ.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: