Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αλβανία: Στρατός με 8.500 στρατιώτες


Σχέδιο νόμου κατέθεσε η υπουργός  Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli,  για την αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

Σεπτέμβριος 12, 2015.

Τίρανα.

Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης θα ενταχθεί σε μια διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού.

Το υπουργείο Άμυνας, έχει υποβάλει στη Βουλή σχέδιο νόμου με την ονομασία «Περί έγκρισης μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2016-2015», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η μείωση του αριθμού των στρατιωτών και η διατήρηση μόνον 8.500 στρατιωτών.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική θα χωριστεί σε τέσσερις νέες κατηγορίες.  Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάρτιση των αξιωματικών και στο  εξωτερικό, έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν  τα πρότυπα που απαιτεί το ΝΑΤΟ.

Το προσωπικό των 8.500 θα απαρτίζεται από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες ξηράς/θάλασσας καθώς και πολιτικό προσωπικό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με το νομοσχέδιο ο αμυντικός προϋπολογισμός στην Αλβανία θα διατηρηθεί στο 1% του ΑΕΠ κατά τα επόμενα  τρία χρόνια, ενώ προβλέπεται μετά το 2015 να φθάσει το 2%, όπως είναι απαιτητό από το ΝΑΤΟ.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.