Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αλβανία: Στρατός με 8.500 στρατιώτες


Σχέδιο νόμου κατέθεσε η υπουργός  Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli,  για την αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

Σεπτέμβριος 12, 2015.

Τίρανα.

Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης θα ενταχθεί σε μια διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού.

Το υπουργείο Άμυνας, έχει υποβάλει στη Βουλή σχέδιο νόμου με την ονομασία «Περί έγκρισης μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2016-2015», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η μείωση του αριθμού των στρατιωτών και η διατήρηση μόνον 8.500 στρατιωτών.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική θα χωριστεί σε τέσσερις νέες κατηγορίες.  Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάρτιση των αξιωματικών και στο  εξωτερικό, έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν  τα πρότυπα που απαιτεί το ΝΑΤΟ.

Το προσωπικό των 8.500 θα απαρτίζεται από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες ξηράς/θάλασσας καθώς και πολιτικό προσωπικό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με το νομοσχέδιο ο αμυντικός προϋπολογισμός στην Αλβανία θα διατηρηθεί στο 1% του ΑΕΠ κατά τα επόμενα  τρία χρόνια, ενώ προβλέπεται μετά το 2015 να φθάσει το 2%, όπως είναι απαιτητό από το ΝΑΤΟ.

--

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: