Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Δήμος Τιράνων: Προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια στην Ελλάδα- ως ένδειξη της αλληλεγγύης μας

Τα Τίρανα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Αθήνα και της παρέχουν μια  βοήθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την πυρκαγιά σε περιοχή της Αττικής.

Όπως το είχε υποσχεθεί πριν από δύο ημέρες, ο δήμαρχος των Τιράνων, Εριόν Βελιάι, πρότεινε στο 


Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας των 50 χιλιάδων ευρώ, για να διευκολύνει τις συνέπειες των ζημιών που προκλήθηκαν από την τεράστια πυρκαγιά που σάρωσε προάστια της Αθήνας.


Στην ομιλία του, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βελιάι δήλωσε ότι πρόκειται για μια μικρή βοήθεια, αλλά δείχνει ότι τα Τίρανα βρίσκονται στο πλευρό της Αθήνας στην αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής.


«Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα μας έπληξε όλους. Είναι μια τρομερή τραγωδία που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ένιωσα πραγματικά πόνο για όλους τους άνδρες τις γυναίκες και τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα μιας τόσο  ξέφρενης και μαζικής φωτιάς.


Αλλά, αισθάνομαι πολύ  υπερήφανος για την αλληλεγγύη που έχουν δείξει όλοι οι Αλβανοί πολίτες με τους γείτονές  μας τις δύσκολες αυτές ημέρες.


Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Δήμο Αθηναίων, όπου είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον ομόλογο μου όπου συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να αυξήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων μας.


Εξέφρασα στον συνάδελφό μου, τα ειλικρινή μου  συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των πολιτών των Τιράνων,  αλλά αποφασίσαμε- παρά τις μέτριες δυνατότητές μας να προσφέρουμε μια συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση και κατά κάποιο τρόπο των συνεπειών της τραγωδίας», δήλωσε ο Βελιάι.


(Στοιχεία από gazetatema.net)
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.