Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Αντιδράσεις Αλβανών για την προτομή του Βασίλειου Σαχίνη στη Δερβιτσάνη

Αλβανοτσάμηδες και ακραίοι Αλβανοί αντέδρασαν αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του ηγέτη του «Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου», Βασίλειου Σαχίνη στη Δρόπολη.


Επίσης, η αλβανική ιστοσελίδα 27.al που δημοσιεύει συχνά-πυκνά για τους Αλβανοτσάμηδες και το κόμμα τους, το «Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας»- PDIU,  φιλοξενεί σήμερα την ανακοίνωση του.


Σε αυτήν,  καλεί την αλβανική κυβέρνηση και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα,  να βγάλει τα "μαύρα γυαλιά" και να ανοίξει τα μάτια του για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα καθώς την κρατική και την αλβανική αξιοπρέπεια.
«Η σιωπή σχετικά με τα δικαιώματα των Αλβανών της τσαμουριάς και η συζήτηση με την ελληνική πλευρά για την αφαίρεση του ονόματος ‘τσαμουριά’ από τα κείμενα της αλβανικής ιστορίας, οι επικίνδυνες και ανήσυχες παραλείψεις στη διαδικασία «Απογραφής του πληθυσμού 2020», είναι κώδωνες συναγερμού», αναφέρει η ανακοίνωση του PDIU.


«Το PDIU διαμαρτύρεται για την αντι-αλβανική προτομή του Βασίλειου Σαχίνη στη Δερβιτσάνη,  γνωστός από την ιστορία και τους Αλβανούς ως ηγέτης των σφαγών στη νότια Αλβανία, ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου), για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου,  έναν (γεωγραφικό) όρο χωρίς ιστορική βάση και χωρίς ειρήνη…» σημειώνει χαρακτηριστικά το PDIU.

--

Το 1942 ο Βασίλειος Σαχίνης μαζί με άλλους πατριώτες της ελληνικής μειονότητας ίδρυσε την οργάνωση ΜΑΒΗ. Η Οργάνωση έδρασε κατά των κατοχικών ιταλικών δυνάμεων και κατόπιν κατά των γερμανικών καθώς και κατά των αλβανικών οργανώσεων.
Στις 17 Νοεμβρίου 1943 συνελήφθη από στελέχη του αλβανικού κομμουνιστικού κόμματος και εκτελέστηκε.

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!