Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο αλβανός Υπ.Εξ Μπουσάτι ειρωνεύεται την πρέσβειρα Σουρανή

Καθώς ήταν αναμενόμενο η προ ημερών συνέντευξη της ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα Σουρανή, εκτός από τις αντιδράσεις των ΜΜΕ που γίνονται ως συνήθως μετά από δηλώσεις ελλήνων επισήμων και προηγούνται, κατά κανόνα, των επίσημων αντιδράσεων, προκάλεσε και την αντίδραση του αλβανού Υπ.Εξ Ντ. Μπουσάτι. 
Ο κ. Μπουσάτι από τα στούντιο της «Φωνής της Αμερικής» απάντησε σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις σχέσεις με την Ελλάδα πως » παραμένει ανοιχτή η υπόθεση καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων. Στις δηλώσεις σας κατά τις συναντήσεις που είχατε με τον έλληνα ομόλογο επισημάνατε ότι θα συγκροτήσετε ομάδες εργασίας για τη λύση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο στα Τίρανα η νέα ελληνίδα πρέσβειρα εκφράστηκε ότι η υπόθεση αυτή έχει λυθεί με τη συμφωνία του 2009. Πως ερμηνεύετε τη στάση αυτή, γίνεται λόγος για μια στροφή της Αθήνας στις αρχικές της θέσεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε για τη λύση του προβλήματος αυτού;»
Ο κ. Μπουσάτι απάντησε πως » Εδώ και δυόμισι χρόνια έχουμε ανοίξει με την Ελλάδα μερικά εργοτάξια δουλειάς, θέτοντας στο τραπέζι τα ανοιχτά θέματα και η βάση, η αφετηρία όλων αυτών των θεμάτων πηγάζει από τον κακόφημο νόμο του εμπολέμου που ακόμα ισχύει. Εμείς έχουμε κατατάξει τα ανοιχτά θέματα σε τρία μπλοκ: 1. θέματα του μακρινού παρελθόντος ή της ιστορίας που ξεκινούν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, 2. θέματα της επικαιρότητας με άμεση επίδραση στη ζωή των πολιτών και 3. θέματα που απαιτούν μια κάποια προβλεπτικότητα , που έχουν στρατηγική σημασία για την Αλβανία και την Ελλάδα …»
Κι ενώ προσθέτει με αρκετή ειρωνία πως » δεν είναι στη φύση ενός υπουργού εξωτερικών, ούτε και στη φύση μου να σχολιάζω ορισμένες στάσεις των πρέσβεων που έχουν διαπιστευθεί στην Αλβανία, ίσως όμως είναι η στιγμή να κάνω έκκληση στους συναδέλφους στα ΜΜΕ που έχουν γράψει γι αυτό το θέμα, ώστε να δειχτούμε κάπως πιο καλοθελητές με μία νέα πρέσβειρα, που ίσως θα χρειαστεί τον απαραίτητο χρόνο να εξοικιωθεί με τον φάκελο των αλβανο-ελληνικών σχέσεων».
Πηγή: deropoli.comΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …