Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αλβανός Υπ.Εξ Μπουσάτι ειρωνεύεται την πρέσβειρα Σουρανή

Καθώς ήταν αναμενόμενο η προ ημερών συνέντευξη της ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα Σουρανή, εκτός από τις αντιδράσεις των ΜΜΕ που γίνονται ως συνήθως μετά από δηλώσεις ελλήνων επισήμων και προηγούνται, κατά κανόνα, των επίσημων αντιδράσεων, προκάλεσε και την αντίδραση του αλβανού Υπ.Εξ Ντ. Μπουσάτι. 
Ο κ. Μπουσάτι από τα στούντιο της «Φωνής της Αμερικής» απάντησε σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις σχέσεις με την Ελλάδα πως » παραμένει ανοιχτή η υπόθεση καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων. Στις δηλώσεις σας κατά τις συναντήσεις που είχατε με τον έλληνα ομόλογο επισημάνατε ότι θα συγκροτήσετε ομάδες εργασίας για τη λύση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο στα Τίρανα η νέα ελληνίδα πρέσβειρα εκφράστηκε ότι η υπόθεση αυτή έχει λυθεί με τη συμφωνία του 2009. Πως ερμηνεύετε τη στάση αυτή, γίνεται λόγος για μια στροφή της Αθήνας στις αρχικές της θέσεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε για τη λύση του προβλήματος αυτού;»
Ο κ. Μπουσάτι απάντησε πως » Εδώ και δυόμισι χρόνια έχουμε ανοίξει με την Ελλάδα μερικά εργοτάξια δουλειάς, θέτοντας στο τραπέζι τα ανοιχτά θέματα και η βάση, η αφετηρία όλων αυτών των θεμάτων πηγάζει από τον κακόφημο νόμο του εμπολέμου που ακόμα ισχύει. Εμείς έχουμε κατατάξει τα ανοιχτά θέματα σε τρία μπλοκ: 1. θέματα του μακρινού παρελθόντος ή της ιστορίας που ξεκινούν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, 2. θέματα της επικαιρότητας με άμεση επίδραση στη ζωή των πολιτών και 3. θέματα που απαιτούν μια κάποια προβλεπτικότητα , που έχουν στρατηγική σημασία για την Αλβανία και την Ελλάδα …»
Κι ενώ προσθέτει με αρκετή ειρωνία πως » δεν είναι στη φύση ενός υπουργού εξωτερικών, ούτε και στη φύση μου να σχολιάζω ορισμένες στάσεις των πρέσβεων που έχουν διαπιστευθεί στην Αλβανία, ίσως όμως είναι η στιγμή να κάνω έκκληση στους συναδέλφους στα ΜΜΕ που έχουν γράψει γι αυτό το θέμα, ώστε να δειχτούμε κάπως πιο καλοθελητές με μία νέα πρέσβειρα, που ίσως θα χρειαστεί τον απαραίτητο χρόνο να εξοικιωθεί με τον φάκελο των αλβανο-ελληνικών σχέσεων».
Πηγή: deropoli.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: