Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Έναρξη Σχολικού Έτους 2019-2020 στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος - Fillimi i vitit të ri shkollor 2019-2020 në shkollën shqiptaro-greke "Omiros"!

Έναρξη Σχολικού Έτους στο σχολείο μας σήμερα. Με μεγάλη χαρά οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα παιδιά  και τους γονείς στο σχολείο. Από την άλλη τα παιδιά γνώρισαν την καινούργια τους τάξη και τους νέους τους εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερη χαρά και αγωνία είχαν οι μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικού αλλά και αυτοί που πήγαιναν για πρώτη φορά νηπιαγωγείο.
Την τελετή έναρξης άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου κ Στέργιος Φιλίππου ο οποίος χαιρέτησε τους γονείς και τα παιδιά και τους ευχήθηκε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι ευχές της κα Μαγδαληνή Νικολάου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, του κ Ανδρέα Μήτσιου  Πρόεδρος της  "Αδελφότητας" και του Σχολείου Όμηρος, όπως και του κ Σωτηρούδα Βασιλείου  Συντονιστής Εκπαίδευσης της Ελλάδος στην Αλβανία.  
Ακολουθεί οπτικό υλικό από τους χαιρετισμούς.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας Καλή και γεμάτο γνώσεις σχολική χρονιά.
----------


Fillimi i vitit të ri shkollor në shkollën tonë sot. Me gëzim të madh arsimtarët pritën fëmijët dhe prindërit në shkollë. Nga ana tjetër nxënësit u njohën me klasën e tyre të re dhe mësuesit e tyre të rinj. Tepër të emocionuar ishin nxënësit e klasës së I-rë fillore por dhe ata që shkonin për herë të parë në kopësht.
Ceremoninë e hapi drejtori z Filippou Stergios i cili përshëndeti prindërit dhe fëmijët si dhe ju uroi atyre një vit të mbarë dhe konstruktiv shkollor.
Ceremonia vazhdoi me urime dhe përshëndetjet e znj. Magdalini Nikolaou Konsulle e Përgjithëshme e Greqisë në Korçë, z Andrea Micio Presidentin e Shoqatës "Vëllazërimi" dhe Shkollës "Omiros" si dhe të z Sotirudha Vasil, Koordinator të arsimit të Greqisë në Shqipëri.
Ndiqni materialin video nga fjala e tyre.

Ju urojmë fëmijëve, prindërve dhe arsimtarëve tanë një vit të mbarë shkollor dhe të mbushur me dije.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!