Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

''Ο περίδοξος Οσιομάρτυς'' - Βιβλίο του Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ

biblio katorias
Ένας περίδοξος Οσιομάρτυς, ένας ξεχασμένος από τους πολλούς Άγιος, ο Άγιος Ιάκωβος ο εκ Καστορίας, αποτυπώνεται στις σελίδες του νεοεκδοθέντος βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο βίος και το μαρτύριο του Καστοριανού Αγίου καθώς και των δύο μαθητών του, περιγράφονται εκτενώς στο πόνημα αυτό και αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο της αδιαπραγμάτευτης πίστεως των Νεομαρτύρων στον Θεό και της ζέσεώς τους για την διάδοση του λόγου του Κυρίου. Οι αρετές αυτές κατέστησαν τον Οσιομάρτυρα Ιάκωβο πρόδρομο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Σελίδες : 136
Μέγεθος : 14*21
Κεντρική διάθεση : Βιβλιοπωλείο Ι.Μ. Καστοριάς [ Τηλ-Fax : 24670 – 23013 // email : info@imkastorias.gr ]
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Χαίρει, λοιπόν, η Εκκλησία για τους Οσιομάρτυρες, οι οποίοι βάσταξαν τα στίγματα του Χριστού στο σώμα τους.
Χαίρει η Μακεδονία και η Ελλάδα σύμπασα, καθώς και ο ιερός Άθως, ο οποίος πνευματικώς τους εξέθρεψε.
Αγάλλεται η θεοφρούρητος Καστοριά, η πατρίδα του Οσίου Ιακώβου, μαζί με το Διδυμότειχο και την Αδριανούπολη «η πρώτη μεν ότι το σον εστί βλάστημα, αι άλλαι δε ότι τοις αίμασιν αυτού και της αθλήσεως ηγιάσθησαν» .
Πανηγυρίζει ακόμη η Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Χαλκιδική, η οποία κατέχει ως πολύτιμον θησαυρόν και όλβον μέγαν τα πάντιμα λείψανα των Οσιομαρτύρων.
Σ’ αυτόν ακουμπάμε τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας και ιδιαιτέρως η πολύπαθη Μακεδονία.
Αυτόν παρακαλούμε, μαζί με το νέφος των Αγίων Νεομαρτύρων να υψώνουν χείρας ικέτιδας στον θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης
για να παραβλέψει ο Θεός το πλήθος των αμαρτιών μας,
να μας οδηγήσει στην πολυπόθητη μετάνοια που τόσο έχουμε ανάγκη,
να μας στερεώσει στην πίστη,
να μας εμπνεύσει φρόνημα ανδρείας, για να δίνουμε κι εμείς την μαρτυρία της νέας εν Χριστώ ζωής και, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, να υπομείνουμε κι αυτό το μαρτύριο του αίματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos