Η απορία είναι εύλογη για το πώς σε μια χώρα με ανά κεφαλή ΑΕΠ μόλις 5100 $ μπορούν να λειτουργούν τόσα τηλεοπτικά κανάλια και να συντηρούνται στους Βουλιαράτες της Δερόπολης όλες αυτές οι κάμερες που έχουν μετατρέψει το χώρο γύρω απ’ το σπίτι του μακαρίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα σε reality show, αλλά το φαινόμενο της ανθελληνικής προπαγάνδας δεν αφήνει απ’ έξω ακόμη και την κρατική τηλεόραση. Η χθεσινή πολιτική της εκπομπή “JAVA”, που επιχειρεί να κάνει την επισκόπηση των πολιτικών γεγονότων της εβδομάδας λογικό ήταν να είχε και χρόνο αφιερωμένο στην δολοφονία του Κ. Κατσίφα.
Οι απόψεις του πρώην Πρέσβη της Αλβανία κ. Μπ. Ζενέλι, που υπηρέτησε στην Αθήνα και υπήρξε μόνιμα πεπεισμένος στις δυνατότητες των ελληνοαλβανικών σχέσεων να αναπτυχθούν και γίνουν πιο ουσιαστικές, χάνονταν μέσα απ’ την υστερία απόψεων του πρώην διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας (SHISH), Φατός Κλιόσι.
Είχε προφανώς και την υποστήριξη και ενίσχυση του δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα, ο οποίος εμφανίζεται ως ειδικός σε ζητήματα αστυνομικού ρεπορτάζ, προσδίδοντας αληθοφάνεια στα ψεύδη πάνω στο οποία στηρίζονταν οι απόψεις Κλιόσι.
Οι παρεμβάσεις αμφότερων δεν εστίαζαν αυτού καθ εαυτού στο ζήτημα της δολοφονίας και τις απαράδεκτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Ράμα αλλά στο θέμα των Κοιμητηρίων για τους Έλληνες Στρατιώτες του Πολέμου του 1940-1941. Απόδειξη ξεκάθαρη ότι το κατεστημένο που όλα αυτά τα χρόνια ασκούσε πιέσεις να μην προχωρήσει η υπόθεση της αναζήτησης και αξιοπρεπούς περιποίησης των ηρώων του Μετώπου κατά του φασισμού, δεν μπορεί να χωνέψει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο θέμα αυτό.
Όπως έχει επανειλημμένως σημειωθεί η όλη τους αρνητικότητα βασίζεται σε ένα ψέμα εξ ου και είναι βδελυρή και απορριπτέα. Δεν δικαιολογείται όμως ένας ειδικός των μυστικών υπηρεσιών, καθηγητής μάλιστα πανεπιστημίου και φυσικός εξ ου και ακριβολόγος να επιμένει στην κρατική τηλεόραση ότι οι Έλληνες δεν έχουν πεσόντες στην αλβανική επικράτεια και ότι τα νεκροταφεία είναι με άδειους τάφους!!!
Το ίδιο μοτίβο και ο «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα ο οποίος επανέφερε το σενάριο ότι δια τον νεκροταφείων η Ελλάδα οριοθετεί τη γραμμή των εδαφικών διεκδικήσεων έναντι της Αλβανίας.
Δεν εκπλήσσουν τα λεγόμενα αυτά αλλά η διαφορά είναι ότι αφορούν στην κρατική τηλεόραση. Γίνονται έτσι αποκαλυπτικά των όσων αφορούν στην δομή σκέψης της αλβανικής πολιτείας και της επιρροής που έχουν στη διαμόρφωση της στερεότυπα μιας άλλης εποχής και εθνικιστικά κέντρα και οργανώσεις.
Έχει σπουδαία σημασία να αναφερθεί ότι όλοι αυτοί και με επικεφαλής των πρώην Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Σαμπίτ Μπρόκαϊ, γνωστός εθνικιστής και ένας απ’ τους βασικούς παράγοντες της τουρκικής διείσδυσης στην Αλβανία, βγήκε αμέσως μετά την δολοφονία στους Βουλιαράτες και μίλησε και πάλι για τα Στρατιωτικά Κοιμητήρια και επανήλθε στην σκηνοθετημένη απ’ αυτά τα κέντρα ιστορία της Κοσίνας.
Ο δημοσιογράφος Χότζα, τυπικός των αντιλήψεων της κλειστής Αλβανίας του Ενβέρ Χότζα, η συνωνυμία βέβαια είναι σύμπτωση στην προκειμένη, το πήγε ακόμη πιο πέρα. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για το επεισόδιο και την ανακριτική διαδικασία την αντιμετωπίζει ως διαρροή των κρατικών απόρρητων. Τη διενέργεια βαλλιστικής εξέτασης περί του όπλου που διενέργησε το φονικό ισχυρίζεται ότι την ζητάει η Ελλάδα προκειμένου λάβει γνώση της σύνθεσης της ομάδας των ειδικών δυνάμεων. Ενώ είναι μια απ’ τις τυπικές πτυχές της ανάκρισης που αφορούν σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις διεθνώς…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου